![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV2n43pWOR7OJhVwa2oabUGDeTSu4HS6mfCQQ486NByk9nOPvCaliqTkWrSJ-yfYjV166Fd9Ri68PbkrggYCFByLW-rnh2bFfslemZyI3I1tUq3OKtkY5aGJEkiXEl37gZSgW0G345zcHh/s400/%E7%94%BB%E5%83%8F+012.jpg)
Bahan-bahan :
2cwn tepung gandum
1sk serbuk penaik
1sk soda bikabonat
1/2cwm gula
1biji telur
1 1/2cwn air
Bhn tabur: kacang tumbuk, jagung krim, gula
Cara-cara :
1. Pukul telur dan gula hingga kembang. Masukkan serbuk penaik, soda dan air.2. Pukul sebati. Blender semua sekali pun boleh.
3. Biarkan 1/2jam. Panaskan pan dan masukkan 1 senduk aduan. Tabur dgn kacang, jagung krim dan gula. Bila masak lipat 2 dan sapu dgn butter. Kalau suka ranggup tak perlu sapu butter.Copied from Are Ryouri
0 food critiques.:
Post a Comment