![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxlALfTw0SOq9CHD_eRcFAjkMWsy7dMgGpPeY7ko8WGho_Pq7QDdZxiNTfyvWXefikQ5EWclBVmf8aXC_l4Vu8R0_27M3YhhyphenhyphenOsxdT3nf-aQwJCUvusUw_VSuzUp4nbwIFKeCEOLxrRdI/s400/19478_218197524797_832504797_2948034_5879259_n.jpg)
Bahan - bahan :
semangkuk perut - dipotong kecil dan rebus hingga lembut
semangkuk lengkuas ]
1 inci halia ] - dihiris halus
5 ulas bawang merah ]
3 ulas bawang putih ]
2 keping asam gelugor
10 tangkai cili padi
santan
garam
Cara - cara :
1. Rebus perut hingga lembut.
2. Masukkan lengkuas, halia dan bawang.
3. Rebuskan lagi.
4. Masukkan asam keping, cili padi, santan dan garam.
Note : This dish takes hours to prepare. Perut boleh diganti dengan isi kerang (less time to prepare). Ada yang panggil Sambal Tahun Perut/Kerang memandangkan nak masaknya ambil masa yang lama - bertahun katanya.
0 food critiques.:
Post a Comment