![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvC9lzye_OV4JaQsZbLbXox68HNkJJ1zJe3os6CdElMVgzhMP68wE_-JuNa0Xmt0jEOfRLiqpv0VyVAKLzVAhYo5tZdm2b96591DU-iVg0BAgRZCSPgu-lzXGmW9MIIg-duo0C7wAXnt4/s400/29484_402407774797_832504797_4068002_3568764_n.jpg)
Bahan :
250 gm daging dihiris nipis
2 ulas bawang merah dihiris kecil
1 ulas bawang putih dihiris kecil
5 hiris halia
5 biji buah pelaga
serbuk kunyit
garam
minyak untuk menumis
1 biji bawang besar di potong kasar
chickpeas/kacang panjang/kacang buncis atau broadbeans
jika tidak ada kacang di rumah, boleh juga letakkan hirisan cili hijau/capsicum
Cara :
1. Empukkan daging. Masukkan serbuk kunyit.
2. Setelah daging empuk, tuang minyak, tumiskan bawang, halia dan buah pelaga.
3. Tambah sedikit air. Masukkan garam dan kacang/cili serta hirisan bawang besar.
0 food critiques.:
Post a Comment